torsdag 9 juli 2009

Dietisten

Igår var vi på sjukhuset och träffade en läkare och gjorde pricktest på gumman. Pricktestet visade att hon var allergisk mot jordnötter och hasselnötter. Så nu gäller det att se upp med allt sånt.

Idag var vi och träffade dietisten som skrev ut intyg till dagis att hon inte får ha nötter och fisk i sin mat. Skönt att få ett sådan intyg för fisk oxå i och med att hon blir så dålig när hon äter fisk. Pratade om vad hon skulle undvika och vad som gick bra att äta. Fick en lista och det är superbra. Ska vi sätta upp i köket så man snabbt kan kolla om vi är osäkra på något.

Nu väntar vi på ett par tester som vi skulle få svar på nästa vecka och så blir det ett återbesök i september.

Har varit nere på dagis idag och pratat med personalen om hennes mediciner som numera alltid måste vara med henne, även på dagis. Ska skriva lite utförligare vilka medicinerna är och hur dem ska tas. Så blir det enklare för personalen om det skulle inträffa nåt.

Blir mycket att tänka på, speciellt när vi ska bort till någon. Men vi får ta med oss saker som hon kan äta fall i fall det serveras nåt som vi är osäkra på innehållet i.

Nu ska jag börja på middagen och börja röja undan här hemma lite. Imorgon är sista dagen som Kenneth jobbar sedan har han semester i 3 veckor. *Jippi!!*

1 kommentar:

Linda sa...

De värsta nötterna dessutom, de finns ju med i det mesta känns det som! Hoppas hon kan vistas i samma rum som jordnötter eller att ni kan äta det utan att hon reagerar. Min jobbkompis kan inte ens röra jordnötter och sen komma hem utan att hennes barn reagerar!

No more ballerinakex antar jag!

Dagispersonalen borde vara vana vid alla typer av allergimediciner för jag tycker att dagens ungar har en massa allergier och astma!